RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українці масово кинуться оформляти субсидії: експерт назвав причину та терміни

У разі підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні, включаючи опалення, чисельність громадян країни, що звернулися за субсидіями, може різко зрости.

Про це заявив співзасновник Фонду енергетичних стратегій (ФЕС) Юрій Корольчук, повідомляє UBR.ua.

Як зазначає експерт, навіть якщо стримувати ціни на газ, оскільки це робила влада минулого року, заборгованість за "комуналку" не зменшувалася, а навпаки, зростала. Корольчук наголосив, що "у людей просто немає грошей".

За словами аналітика, у бюджеті не вистачає 12 млрд. гривень для забезпечення субсидій на комунальні послуги. І якщо розцінки підуть вгору, то вже у грудні цифра може збільшитися на 5-6 млрд. гривень.

У разі підвищення цін люди просто перестануть платити за "комуналку", наголосив Корольчук. Він проілюстрував це на такому прикладі: якщо споживач отримає квитанцію на 3 тис. гривень, із цієї суми він заплатить або половину, або "взагалі нічого".

І навіть якщо хтось на місцях виступає за підвищення тарифів, то в уряді такі ініціативи сприймають негативно, бо "грошей на субсидії немає".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українці можуть позбутися житлових субсидій через борги по "комуналці", термін яких перевищує більше трьох місяців.