RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський вшанував пам'ять жертв Голодомору та звернувся до українців: відео

Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою вшанували пам'ять загиблих під час Голодомору 1932-1933 років.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Подружжя Зеленських прибуло до Національного музею Голодомору-Геноциду, щоб взяти участь у пам'ятних заходах. Вони поклали біля скульптури "Гірка пам'ять дитинства" символічні композиції з колосків.

Пам'ять загиблих у 1932-1933 роках також вшанували керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Фото: прес-служба Президента України

Фото: прес-служба Президента України

Фото: прес-служба Президента України

Фото: прес-служба Президента України

Було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після чого розпочалася всеукраїнська акція "Запали свічку".

Крім того, Зеленський звернувся до нації у зв'язку з 88-ми роковинами Голодомору в Україні. Як зазначив глава держави, цього дня українці плачуть так тихо, що стає чутно навіть їхнє мовчання.

"Цього дня ми вшановуємо мільйони наших загиблих предків і молимося за душі мільйонів померлих українців. Ми досі не знаємо імен багатьох українців, які померли від Голодомору. Він знищував цілі родини, вулиці, села. Тож нема в кого запитати. Але він не зміг знищити нас до кінця. Тож є комусь це пам'ятати. І є комусь передавати пам'ять наступним поколінням", - заявив президент України.

Раніше президент США Джо Байден також вшанував пам'ять українців, які загинули під час Голодомору - заяву опубліковано на сайті Білого Дому.