RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Людей ховають голими: як в Україні відбувається ковід-похорон і скільки це коштує

Померлих від коронавірусу ховають без одягу у пластиковому пакеті, а всіх присутніх мають ставити на облік.

Про це повідомляє "Сегодня".

Хворого на ковід після смерті обробляють спеціальним розчином і відразу кладуть у поліетиленовий пакет. У цьому пакеті тіло переміщають у морг і так зберігають до розтину. Бальзамування таких тіл не проводять, тому вони швидко починають розкладатися.

Померлих ховають голими, одяг можуть символічно розкласти по тілу всередині пакету. В окремих випадках, санітари за велику суму неофіційно можуть одягнути, поголити, загримувати покійного.

Під час прощання із покійним заборонено торкатися тіла. Присутніми можуть бути не більше 10 осіб, у приміщенні – не більше однієї особи на 10 кв. м, при цьому вони повинні дотримуватись дистанції та носити засоби захисту.

Санітар розстібає блискавку на пакеті в районі покійного, щоб присутні могли його побачити. Усі релігійні обряди відбуваються при закритій труні. Усі присутні повинні взяти на облік, але це правило виконують не завжди.

Під час транспортування тіла на цвинтарі людям заборонено перебувати в катафалці поруч із труною, навіть якщо вона закрита.

Похорон із кремацією у Києві коштуватиме мінімум 14-16 тисяч гривень.

Раніше ми писали, у скільки разів реальна смертність від коронавірусу перевищує дані статистики.