RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

В Україні стрімко зростає кількість вакансій: названо найпопулярнішу

Останнім часом в Україні спостерігається стрімке зростання кількості вакансій. За період із жовтня по листопад 2021 року їхня кількість збільшилася приблизно на 18%. Статистика говорить про те, що найпопулярніша посада – різноробочий. Слідом йдуть збирачі, вантажники, електрики та пакувальники.

Про це розповіла виданню OBOZREVATEL керівник відділу роботи з партнерами Jooble Олена Кирильєвніна.

"У жовтні найбільш поширеними вакансіями були пакувальник, комплектувальник, торговий представник зі своїм автомобілем, продавець-консультант, вантажник. У листопаді ситуація дещо змінилася, і роботодавці найчастіше пропонували роботу різноробочим, збирачам, вантажникам, електрикам та пакувальникам", - пояснює експерт.

Крім зростання кількості вакансій, збільшилася активність претендентів. У листопаді порівняно з жовтнем вона зросла на 11%.

При цьому найактивніші у пошуку роботи мешканці Харкова. У листопаді пошукових запитів із цього міста стало на 40% більше. Слідом йдуть Одеса (31%) та Луцьк (28%).

Вакансії, на які в останній місяць осені зріс попит по всій країні – водій (+25%), охоронець (+23%), мерчендайзер (+18%).

Раніше ми також повідомляли про те, що українська влада допоможуть безробітним відкрити власний бізнес.