RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Безробітним допоможуть відкрити свій бізнес: на скільки розщедрилася влада

Міністерство соціальної політики України виступило з роз'ясненням щодо грошових виплат окремим категоріям безробітних в рамках матеріальної допомоги на створення та розвиток власного бізнесу.

Про це повідомила прес-служба відомства.

За словами міністра Марини Лазебної, з січня наступного року держава надаватиме не лише соціальну виплату малозабезпеченим, щоб вони могли вижити у кризовий період, а й допомагати людині вийти з кризи.

"Кожен безробітний малозабезпечений, який хоче відкрити власну справу, отримає від держави фінансову допомогу на початок власного бізнесу", - заявила Лазебна. Вона зазначила, що державна допомога на початок власного бізнесу є поворотною та безвідсотковою і становитиме до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн).

Ці кошти надаються у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для започаткування власної справи обладнання та матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності матеріальну допомогу слід повернути, однак суму, що повертається, буде зменшено до розміру сплачених за три роки податків і єдиного соціального внеску.

Повертати кошти державі не потрібно, якщо сума сплачених податків перевищила суму наданої фінансової допомоги, або якщо підприємець влаштує на роботу у перший рік своєї роботи ще двох безробітних членів малозабезпечених сімей у напрямку центру зайнятості.

Раніше ми також повідомляли про те, що українцям спростять отримання пенсій та допомоги.