RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Мер Полтави відзначився заявою про війну на Донбасі та потрапив до бази "Миротворця": відео

Міський голова Полтави Олександр Мамай назвав російську агресію проти України "братовбивчою війною", за що опинився на сайті "Миротворець".

Скандальна заява політика пролунала в ефірі телеканалу "НАШ", власником якого є екс-нардеп Євген Мураєв.

Під час інтерв'ю ведучому телеканалу, Олександру Лазарєву, Мамай зазначив, що багато спілкується із мешканцями Полтави. За його словами, він "сам особисто бачить позицію населення щодо політики".

"Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави - це США та Росія. Прикро, що йде брат на брата", - заявив Мамай.

За ці слова Мамай опинився в "Чистилищі" сайту "Миротворець" - його назвали "посібником терористів та російських окупантів", а також звинуватили у поширенні кремлівських наративів та участі в актах гуманітарної агресії та пропагандистських заходах Росії проти України.

картка з особистими даними мера Полтави Олександра Мамая Фото: сайт Миротворець

Варто зазначити, що Олександр Мамай раніше був членом Партії регіонів, а Євген Мураєв, власник телеканалу НАШ, має яскраво виражену проросійську риторику. Він заперечує агресію РФ, називаючи її "цивільною війною", Революцію Гідності називає "держпереворотом".

Раніше ми повідомляли про скандал навколо студентів КНУ імені Тараса Шевченка - дівчина стала на захист російського репера Бусти (Василь Вакуленко) після його поїздки в окупований Крим, за що їй довелося вибачитися.