RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як отримати "Вовину тисячу": покрокова інструкція

У четвер, 9 грудня, Кабінет міністрів ухвалив рішення про виплати у розмірі 1000 грн, як винагороду за повний курс вакцинації від Covid-19.

Про це написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

“ЄПідтримка – це програма допомоги бізнесу, яку ініціював Володимир Зеленський. А наша команда відповідає за технічну частину реалізації проекту”, – повідомив міністр. Він зазначив, що виплати за вакцинацію можна буде отримати з 19 грудня за допомогою застосунку “Дія”.

Мета проекту полягає в тому, щоб спонукати українців до вакцинації та підтримати бізнес, який постраждав під час пандемії. Усі громадяни, які зроблять два обов'язкові щеплення від коронавірусу, зможуть отримати тисячу гривень та витратити її на певні послуги: музеї, театри, кіно, спортзали, концерти.

Отримати виплати на звичайну банківську картку неможливо. Тільки оформивши спеціальну віртуальну картку “єПідтримка” в одному з банків-партнерів, можна буде скористатися цими перевагами. Якщо людина не витратить гроші протягом 4 місяців, вони повернуться державі.

Як отримати “свою тисячу”?

  1. Оформити спеціальну картку “єПідтримка” в одному з банків-партнерів.
  2. Завантажити додаток “Дія” на смартфон та авторизуватися.
  3. Переконайтеся, що у вас є зелений сертифікат.
  4. Зайти до розділу “Послуги” та вибрати “єПідтримка”.
  5. Вибрати для виплати картку “єПідтримка” та чекати надходження грошей.

“Це перший у світі проект у такому форматі та технічній реалізації. Ми не знайшли аналогів у світі і розробили власне рішення, де разом зібрані держава, банківська сфера та бізнес. Ми зробили весь процес максимально простим як для людей, так і для бізнесу”, - наголосив Михайло Федоров.

Раніше ми писали про можливий збій у роботі "Дії".