RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Тисяча за вакцинацію: українців попередили про можливий збій у роботі "Дії"

Роботі застосунку "Дія" та Єдиної системи охорони здоров'я загрожує збій. Причиною може стати навантаження під час старту програми "е-Підтримка", який запланований на 19 грудня.

Про це повідомляє видання Delo, посилаючись на інформацію, отриману у Міністерстві цифрової трансформації.

Там розповіли, якщо громадяни, які хочуть отримати кошти (1 тисячу гривень) за вакцинацію проти коронавірусу, одночасно генеруватимуть Covid-сертифікати та подаватимуть запити - сервіс може зупинити свою роботу на кілька днів.

"Ризик у тому, що якщо, наприклад, у перший день через таке навантаження сервіс "ляже", то він буде відновлювати роботу кілька днів", - зазначили у відомстві.

За підрахунками Мінцифри, наразі близько 4 мільйонів вакцинованих громадян не мають завантажених Covid-сертифікатів у "Дії". Відтак, цілком можливо, що всі вони почнуть подавати запити у перші дні старту програми "Е-Підтримка".

"У день старту програми 19 грудня очікуємо мільйони запитів у "Дії" щодо подачі заявок на виплати. За нашими прогнозами, це буде рекорд за обсягом трафіку в державних продуктах", - повідомили у Мінцифри.

У Міністерстві закликають українців заздалегідь згенерувати Covid-сертифікати у застосунку "Дія", за таких умов держпрограма стартує успішно.

Для цього потрібно:

  • знайти у програмі "Дія" меню "Послуги" чи на головному екрані "Додати документ";
  • обрати необхідний вид сертифіката;
  • натиснути галочку на надання згоди на передачу медичних даних;
  • натиснути "Надіслати".

Документ має з'явитися у "Дії" за кілька секунд, якщо дані були внесено коректно лікарем.

Як повідомляв "Апостроф", через очікування великої кількості звернень уряд прийняв рішення збільшити суму, спрямовану на виплати вакцинованим українцям, до 8 мільярдів гривень.