RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Влада накинула грошей на виплату "Вовиної тисячі": скільком українцям вистачить

У Кабінеті Міністрів України виступили з черговим роз'ясненням щодо виділення 1000 гривень вакцинованим громадянам країни.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра Дениса Шмигаль.

Глава уряду зазначає: у зв'язку з очікуванням великої кількості звернень було ухвалено рішення збільшити суму, яка буде спрямована на виплати вакцинованим українцям, до 8 мільярдів гривень. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через програму "Дія".

"Практичну допомогу людям надаватимуть близько 100 офлайн пунктів підтримки "Дії". Мета програми - підтримати постраждалий внаслідок пандемії бізнес та стимулювати вакцинацію" , - пише Шмигаль.

Тим часом, Верховна Рада України ухвалила законопроект №6297, який передбачає надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. "За" проголосували 253 народні депутати.

Раніше в Кабінеті міністрів України розширили список дозволених покупок на 1000 гривень за вакцинацію - сюди включили книги.