RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

​Приховані доходи українців шукатиме "податковий спецзагін"

В Україні з'явиться спеціальний підрозділ із виявлення незадекларованих доходів. Спецслужба перевірятиме українських «багатіїв».

Відкрити новий відділ планує Державна податкова служба України, повідомляє видання gsminfo.

Наразі фіскали чекають ухвалення відповідного проєкту закону. Документ готують до розгляду Верховною Радою. Створення спецвідділу є вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

Передбачалося, що новий відділ у Держподатковій службі мав з’явитися ще до грудня 2021 року.

Попри затримку із запуском спецвідділу з пошуку незадекларованих доходів, українською владою було виконано іншу важливу вимогу Фонду - запустили "податкову амністію". Вона стартувала з вересня 2021 року. В рамках "амністії" українці у добровільному порядку можуть узаконити незадекларовані доходи та майно у податковій службі на вигідних умовах. На це відведено рік.

Експерти зазначають, що ймовірно новий спецпідрозділ з пошуку незадекларованих доходів запустять після того, як завершиться «податкова амністія» - після 1 вересня наступного року.

Відтак, тим громадянам, які не задекларують свої статки упродовж року, слід остерігатися приходу податківців.

Раніше "Апостроф" писав, що до Верховної Ради подано законопроект, який передбачає низку податкових змін для підприємців.