RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україну можуть повернутися 30-градусні морози: метеоролог дала прогноз

В Україні цієї зими є можливість сильних морозів до 30 градусів.

Про це в ефірі одного з інтернет-телеканалів розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух.

"Коли ми говоримо про те, що у нас температура повітря зростає, зима стає теплішою, ми маємо на увазі, що дійсно в середньому за сезон або за місяць температура збільшується. Але коли ми подивимося на кількість днів із морозами, наприклад, мінус 20, то ми побачимо, що їхня кількість істотно не змінюється", - зазначила метеоролог.

"У нас все ж таки можливі затоки арктичного повітря, коли температура повітря може опускатись до -20 і навіть до -30. Імовірність такого явища є і залишається. Але біда в тому, що такі короткочасні зниження температури можуть бути після досить тривалого періоду з додатньою температурою. І саме ці умови є досить несприятливі для багатьох теплолюбивих культур і можуть завдати шкоди для них", - сказала Балабух.

Раніше "Апостроф" писав, що на Різдво Карпати засипле шаром снігу висотою майже 70 см. При цьому на більшій частині території країни 24-25 грудня снігу випаде не більше 6 см.