RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

День святої Варвари: кому вона допомагає і як молитися

У п'ятницю, 17 грудня, православні відзначають День святої великомучениці Варвари - він є чудовим приводом згадати, про що моляться великомучениці і кому допомагає свята.

Про те, які молитви є у День святої Варвари, розповідає "Апостроф".

Перед іконою Святої Варвари просять про:

  • про вдале і швидке заміжжя;
  • про жіноче щастя, також підносять молитву святій Варварі про вагітність;
  • про захист від раптової смерті, тобто без покаяння;
  • про зцілення хвороб, зокрема, підносять молитву Варваре про здоров'я дитини.

Свята Варвара: молитва про заміжжя

Свята Варвара, Божа угодниця. Як Господь благословляє на шлюб, нехай мені не зустрінеться ворог. Я лише благаю про заміжжя вірному, щоб коханий не видався поганим. Особисто готова до сім'ї благородної, ти захисти від чуми чужорідної. Заміжня і буду молитися Христу, в потрібні дні віддаючись посту. Хай буде воля твоя. Амінь.

Молитва святій Варварі від раптової смерті

Свята славна і всевальна великомучениця Христова Варвара! Зборі сьогодні в храмі твоєму божественнім (або: перед чесним чином твоїм) люди, раці мощей твоїх поклоняються (або: і тобі шанують) і любов'ю цілующе, страждання твоя мученицька і в них Самого страстоположника Христа похвалами ублажаємо, і тобі, молимо: моли з нами і про нас благаючого від Свого милосердя Бога, нехай милостиво почує нас, хто просить Його благостиню, і не відставить від нас вся до спасіння і життя потреба прохання, християнську ж кончину житія нашого безболісну, непосоромну, мирну і Божественних причасну нехай дарує, і всім на кожному місці, у будь-якій скорботі та обстановці, що вимагають Його людинолюбства і допомоги, велику Свою подасть милість, та благодаттю Божою і твоїм теплим предстательством, душею і тілом завжди здрави, славимо дивного в святих Своїх Бога Ісраїлі. Не віддаляє допомоги Своєї від нас, завжди, нині і повсякчас і на віки віків.

Раніше ми повідомляли про історію Дня святої Варвари, а також про традиції та прикмети цього свята.