RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Новорічні свята вже на носі: скільки коштує відпочити на топ-курортах та в Європі

Напередодні Нового року українці масово бронюють путівки на святкові дати: хтось обирає відпочинок у Карпатах, а хтось їде за кордон. Вартість турів на святкові дати значно зростає.

"Апостроф" розповідає про ціни на новорічний відпочинок за кордоном.

Туристична галузь помітно оживає, і навіть за умов пандемії подорожі можливі. При цьому важливо пам'ятати, що в кожній країні є свої карантинні обмеження для іноземців. Перед поїздкою необхідно уважно вивчити та дотриматися всіх правил в'їзду.

Найдоступнішими та найпопулярнішими напрямками є Туреччина, Єгипет та Арабські Емірати.

Туреччина. Взимку у Туреччині не сезон, тому частина готелів закрита. У тих, що продовжують роботу, можна відпочити за ціною від 300 євро за тиждень. Тижневі тури із відвідуванням Стамбула, Каппадокії, Памуккале можна купити за 30 тисяч гривень за двох.

Єгипет. У Єгипті клімат м'якший, узимку там можна відпочити на пляжах. На новорічні дати ціни підвищено - з 29 грудня проживання в готелі "все включено" з перельотом з Києва коштуватиме близько 19 тисяч гривень на тиждень.

ОАЕ. Країна пропонує не лише пляжний відпочинок, а й різноманітні новорічні шоу. Наприкінці грудня – на початку січня ціни стартують від 34 тисяч гривень за сім днів відпочинку для двох.

Мексика, Домінікана, Мальдіви. Екзотичніші напрямки обійдуться дорожче. Так, за максимально бюджетний тур до Домінікани на 10 днів потрібно віддати 60 тисяч гривень. Мексика – ще дорожче: відпочинок у скромному готелі коштуватиме 110-120 тисяч гривень за двох на 10 днів. Ціни на відпочинок на Мальдівах стартують від 100 тисяч гривень (за 10 днів за двох).

Деякі вважають за краще проводити Новий рік у Європі, де в Різдвяні дні стоїть чарівна атмосфера. До того ж можна відвідати гірськолижні курорти.

Німеччина, Франція. П'ятиденний тур до Німеччини з проживанням у готелі 3 зірки коштуватиме від 300 євро за особу. Однак у новорічну ніч ціни в готелях значно підстрибують. Франція - ще дорожча, один лише переліт для двох коштуватиме 15 тисяч гривень. Середній бюджет подорожі у святкові дати становитиме від тисячі євро на двох.

Угорщина, Болгарія. Новорічний автобусний тур у Будапешт коштує 100-150 євро. Відвідати гірськолижний курорт у Болгарії можна за 250 євро.

Читайте також матеріал "Апострофа": Новий рік-2022 у Карпатах: скільки коштує відпочити на популярних курортах