RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новий рік-2022 у Карпатах: скільки коштує відпочити на популярних курортах

Ціни на проживання та головні зимові сервіси

Ціни на проживання та головні зимові сервіси Гірськолижний курорт Буковель, Івано-Франківська область Фото: Getty images

Новий рік вважають сімейним святом, коли за великим столом збираються всі рідні, під бій курантів відкривається шампанське та загадуються бажання. Але деякі вважають за краще поєднувати святкування з активним відпочинком. А найулюбленішим місцем українців не лише в період новорічних свят, а й упродовж усієї зими, є гірськолижні курорти в рідних Карпатах. Яким буде новий сезон у Карпатах – дізнавався "Апостроф".

Незважаючи на коронавірус, економічну нестабільність та загрозу ескалації конфлікту на Донбасі, українці готуються до святкування Нового року. У цей час особливо популярним напрямком є Карпати. Туристичні експерти зазначають, що кількість охочих відпочити на новорічні свята на гірськолижних курортах зростає. Це видно з кількості заброньованих номерів, яких на середину листопада було 50%. І що далі, то місць менше. На новорічний період українські готелі в Карпатах очікують на повне завантаження, відповідно, зростають і ціни на проживання. Загалом, за оцінками експертів, вартість підвищилася на 10-15%. І якщо ви ще думаєте над тим, щоб зустріти Новий рік у Карпатах, радимо поквапитися, адже місць у готелях справді не так уже й багато.

Буковель, Івано-Франківська обл.

Це, мабуть, найвідоміший і найпрестижніший гірськолижний курорт України європейського рівня. На території гірськолижного курорту працюють 60 трас усіх рівнів довжиною 55 км. Деякі траси мають цілодобове освітлення. Звичайно, не обов'язково обмежувати себе лише лижними спусками, адже на місці пропонують орендувати квадроцикли та снігоходи. Крім того, на базі Буковеля можна відпочити та оздоровитись: є джерела мінеральної води, SPA-центри та багато іншого.

На сам Новий рік тут майже в кожному готелі організовується тематична святкова програма із новорічним столом, виступами артистів та салютами. Також у Буковелі проводиться щорічна оупен-ейр вечірка з нагоди Нового року.

Ціни на проживання

Буковель не лише найвідоміший, а й один із найдорожчих курортів України. І на новорічні свята ціни на житло тут значно зростають. За 5 ночей, включаючи новорічну, на двох доведеться заплатити щонайменше 20 000 грн. Є варіанти і дорожчі – від 30 000 грн із включеним сніданком.

Для великої компанії з 6 осіб пропонують зняти шале, вартістю 150 000 грн. Деякі будиночки обладнані каміном, є лаунжзони, у кожній спальні окрема ванна кімната, обладнана кухня та навіть сауна.

Але, незважаючи на ціни, на Новий рік у Буковелі зайняті практично всі варіанти. Але можна придивитися житло у прилеглих селищах, наприклад, Поляниця чи Татарів. Ціни тут приємніші, від 8000 тис за 5 ночей в готелі. Номер напівлюкс з просторою кімнатою та вітальнею обійдеться від 15 000 грн. Найдорожчим варіантом є котедж площею 180 кв. м за 100 000 грн , який може вмістити до 13 осіб.

Ціни на Ski-пас

Новорічний період у Буковелі ділиться на високий та святковий сезон. Ціни на Ski-паси стартують від 829 грн на день, але за умови купівлі абонементу на 7 днів поспіль. У святковий сезон – від 1079 грн із тією ж умовою. Оренда комплекту з лижами або сноубордом у середньому коштуватиме 300 грн.

Драгобрат, Закарпатська обл.

Це найвисокогірніший гірськолижний курорт України, що знаходиться на висоті 1400 м над рівнем моря. На території комплексу працює 20 трас різних рівнів, загальною протяжністю близько 10 км, та 4 підйомники. За рахунок значної висоти та унікального клімату тут практично весь сезон гарантується наявність природного снігового покриву. У Драгобраті є все, що потрібно для гірськолижників — навчання новачків, необхідне спорядження та відмінні схили для досвідчених лижників, а також розвинена інфраструктура та найкрасивіші карпатські пейзажі.

До того ж, на Драгобраті обіцяють вам влаштувати незабутній Новий рік.

Ціни на проживання

Драгобрат не менш популярний за Буковель курорт, тому на Новий рік готелі та будиночки бронюють заздалегідь. Проте ціни тут все ж таки дешевші. Наприклад, тримісний номер на 5 ночей тут можна зняти за 13 000 грн . Покращені номери зі сніданками обійдуться в 17 000 грн. З більш низькими цінами є номери в найближчому селищі Ясіня, тут найдешевший готель радянського типу обійдеться лише від 3000 грн за двох на п'ять ночей. А приватні садиби пропонують номери від 6000 грн .

Ціни на Ski-пас

Вартість витягів на Драгобраті є досить демократичною. Один підйом коштує 50 грн, а Ski-пас на 50 підйомів коштує 1400 грн - для дорослих та 700 грн - дитячий. За оренду спорядження доведеться віддати близько 200 грн.

Славське, Львівська обл.

На горі Тростян у Славському знаходиться відомий любителям лижного спорту комплекс трас, призначених для підготовлених лижників. Офіційно гірськолижний курорт Славське декларує 11 трас загальною довжиною 22 км, проте існують траси, які не входять до цього переліку, тому можна спускатися і в інших місцях. Міжнародною федерацією лижного спорту сертифіковано 6 трас, тобто за рівнем складності та сервісу на трасі вони відносяться до таких, на яких можна проводити міжнародні змагання з гірськолижного спорту. Гірськолижний курорт у Славському рекомендують для новачків, тому що тут багато нескладних трас і є можливість занять з інструктором.

За розвагами Славське поступається Буковелю та Драгобрату, але й тут різні комплекси та готелі влаштовуватимуть святкові вечері та дискотеки для тих, хто хоче гучно відсвяткувати Новий рік.

Ціни на проживання

Номери в готелях у Славському стартують від 4500 грн за двох на 5 ночей, тому ціни тут радують. До того ж, людей сюди їде менше, і житло зняти реально і за кілька тижнів до Нового року. А ціле шале на сімох можна зняти за 24 000 грн.

Ціни на Ski-пас

Ціни на витяги тут ще дешевші, ніж у Драгобраті. Дорослий абонемент на цілий день коштує 750 грн у будні дні, та 900 грн у вихідні та святкові. Оренда спорядження у середньому 200 грн.

Плай, Львівська обл.

Завдяки рівню організації та розвиненій інфраструктурі, Плай часто називають "маленьким Буковелем". Тут доступні 6 трас різної складності довжиною до 1200 метрів, окремо є дитяча та навчальна траси. Для створення снігового покриву використовують снігові гармати

Зручне розташування та сучасне обладнання зробили гірськолижний курорт популярним серед лижників та любителів сноуборду. Прокладено гірськолижні траси як для досвідчених лижників, так і для початківців.

На комплексі Плай працюють 5 ресторанів національної та європейської кухні, де обіцяють свої програми на святкування Нового року.

Ціни на проживання

У святкові дні вартість готелів досить високі, за номер в готелі в новорічну ніч доведеться віддати не менше 3000 грн, що робить Плай досить недешевим курортом. Котеджі і того дорожче, 5 днів на 6 осіб коштує 43 000 грн .

Ціни на Ski-пас

Один день абонементу у Плаї коштує 880 грн у будні дні, а у вихідні та святкові – 1000 грн. Ski-пас на 5 днів коштуватиме 3350 грн – будні, і 4600 – святкові дні. Комплект спорядження пропонується за 300 грн.

Пилипець, Закарпатська обл.

Бюджетний варіант Драгобрата - саме так часто називають Пилипець. Найбільша концентрація трас розташована на горі Гемба, а їхня довжина — 20 км. Усього на гірськолижному курорті працює 11 трас, плюс зона фрірайду, а також 7 витягів, які належать окремим готелям або туристичним базам. Фішкою Пилипця вважаються найдовші траси України. Також Пилипець - справжнісінький рай для фрірайдерів - протяжність позатрасових спусків тут на порядок перевищує довжину розмічених гірськолижних трас. А ще поблизу знаходиться диво закарпатської природи – водоспад Шипіт, який не замерзає навіть узимку.

Ціни на проживання

На території села знаходяться готелі та приватні садиби з досить демократичними цінами. Двомісний номер у готелі на 5 ночей можна зняти від 5500 грн, а кімната в приватній садибі на двох стартує від 4500 грн .

Ціни на Ski-пас

Абонемент на цілий день у Пилипці коштуватиме 250 грн, а будні та святкові – 280 грн. Оренда спорядження близько 200 грн.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Новини партнерів