RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Сніжний" Миколай: якою буде погода на вихідні

Найближчі вихідні, які припадуть на 18-19 грудня, порадують любителів снігу. Як прогнозує сайт Sinoptik.ua, у всіх куточках країни очікуються опади у вигляді снігу, які супроводжуватимуться невеликими морозами. Тому є сенс одягтися тепліше або навіть залишитися вдома з пультом від телевізора в одній руці та кухлем гарячого чаю – в іншій.

Погода в суботу, 18 грудня

За даними Sinoptik.ua, на всій території України пройде невеликий мокрий сніг, а стовпчики градусників "танцюватимуть" біля позначки близько 0 °С. На півдні країни та в Закарпатській області буде трохи тепліше — близько +3–5 °С. У більшості регіонів сніг піде з ночі і з невеликими перервами триватиме весь день. Тільки південні Миколаївська та Запорізька області залишаться у "сухій" зоні.

Погода в неділю, 19 грудня

Цього дня форма опадів зміниться - всі області запорошить снігом. Південь країни, Донецьку, Кіровоградську, Дніпропетровську та Запорізьку області засипле дрібний сніг. Температура повітря коливатиметься в районі 0–4 °С, проте через високу вологість повітря відчуватиметься холодніше — тому рукавички обов'язкові! На решті території пройде сніг, місцями сильний, а стовпчики термометрів покажуть від -1 до +2 °С. Любителів поїздок до Карпат попередимо - на високогір'ї Прикарпаття та Закарпаття постійно валить сніг, тому існує небезпека сходження лавин на крутих схилах (2-й помірний рівень).

Погода в понеділок, 20 грудня

На Волинь, у Рівненську, Львівську, Тернопільську, Сумську, Київську та Чернігівську області прийдуть морози до -4 °С та дрібний сніг. В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях очікується нульова температура (до 2-4°С), невеликий мокрий сніг. На решті території України погода на початку тижня буде похмурою, з самого ранку йтиме невеликий сніг, а стовпчики термометрів покажуть від -1 до +1°С.

Прикмети на день святого Миколая

Якщо ви не любите похмуру і вогку погоду – не варто впадати у відчай. Як свідчать народні прикмети, сонце та мороз "на Миколая" загрожували неврожаєм наступного року. Якщо лежав рясний сніг, треба було набиратися терпіння - вважалося, що він ще не скоро зійде, а літо супроводжуватиметься холодами та дощовою погодою.