RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Головні заборони у день святої Варвари

У п'ятницю, 17 грудня, православні християни відзначають день пам'яті святої Варвари Іліопольської згідно з народними традиціями, до цього дня варто підготуватися, щоб не натягнути на себе проблеми та взяти лише найкраще.

Про те, які існують заборони цього дня, розповідає "Апостроф".

Вважається, що в цей день встановлюються сильні морози, несподівані заморозки, до яких люди не готові. Тому не рекомендується зайвий раз виходити з дому і тим більше вирушати в далеку дорогу, тому що можна замерзнути або мороз зашкодить здоров'ю.

Особливо не можна гуляти після заходу сонця. У цей час по землі розгулює нечисть, яка може закрутити людину, відвести подалі від людей, так що вона сама не зрозуміє, як змогла заблукати, що в сильні морози дуже небезпечно.

Жінкам не можна скаржитися і говорити про проблеми, що виникли зі свекрухою, — проблема стане ще гіршою.

Не можна лаятися, влаштовувати конфлікти, сварки, а також використовувати у своїй промові лайливі слова - така поведінка призведе до неприємностей.

Чоловікам сьогодні в жодному разі не можна ображати жінок, чи то їх рідні та близькі, чи незнайомі жінки. У жіноче свято необхідно у всьому їм допомагати, бути сьогодні ввічливими та лагідними. За ображених жінок обов'язково заступиться свята Варвара, і тоді проблем не уникнути.

Раніше ми писали, що можна подарувати батькам день Святого Миколая.