RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Як отримати субсидію, якщо є борг за квартиру: названо три варіанти

Чимало українців через підвищення вартості комунальних послуг стали оформляти субсидії – однак є серед них і такі, які мають заборгованість по ЖКГ, але не мають фінансів для оплати рахунків й по допомогу до держави вони не звертаються.

Про те, чи можуть отримувати субсидію мешканці, які мають борги по ЖКГ, в інтерв'ю "Фактам" повідомила голова Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Вона наголосила: навіть якщо в людини накопичився борг, а вона не знає, як вийти із ситуації, вихід все одно є. Він існує у вигляді трьох варіантів:

  • це сплатити борг і звернутись за субсидією;
  • коли грошей немає на сплату заборгованості одразу, то необхідно укласти з надавачем послуг договір про реструктуризацію і надати його при зверненні за субсидією. За наявності договору про реструктуризацію заборгованості субсидія призначається;
  • у випадках, коли людина вважає, що заборгованість виникла неправомірно, вона може звернутись до суду з відповідним позовом. Тоді при зверненні за субсидією вона має надати копію ухвали про відкриття провадження у справі, і субсидію призначать, якщо людина відповідає іншим критеріям для отримання субсидії.

Таким чином люди, які мають на руках борги з оплати ЖКГ, мають право на підтримку від держави.

Раніше в Мінсоцполітики заявили, що українцям, які вчасно не оплачують житлово-комунальні послуги, буде відмовлено у видачі субсидії.