RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Пустити "Вовину тисячу" наліво не вийде: поліція знайшла рішення

19 грудня в Україні офіційно стартував проект "єПідтримка". Відтепер кожен повністю вакцинований українець може скористатися так званою "Вовиною тисячею". Однак при цьому варто враховувати, що ці гроші виділені тимчасово та лише на певні категорії послуг.

Про це повідомив у Facebook голова Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Так, за словами Федорова, гроші ви отримаєте терміном на 4 місяці. Якщо за цей час ви витратите не всю суму або ж не витратите її зовсім, то ці кошти будуть автоматично списані з вашого рахунку. Розплачуватися цими грошима можна як у режимі онлайн, так і офлайн. Але лише на зазначені види послуг (на книги, спортзал квитки у кіно, театр, музеї, концерти чи перевезення в межах України).

Причому витратити їх на щось інше не вийде, тому що банки будуть розпізнавати транзакцію безпосередньо у момент оплати за допомогою кодів MCC. Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою "єПідтримка", вона повинна співпадати з одним із кодів, зазначених у постанові.

"Витратити гроші на категорії товарів та послуг, яких немає в переліку, перевести їх на іншу картку або зняти готівкою буде неможливо. Програма реалізується виключно у додатку "Дія". Тому не ведіться на шахраїв. Кіберполіція уважно відстежуватиме всі підозрілі ситуації та виплати", – попередив Федоров.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Кабміні пояснили нюанси використання "Вовиної тисячі".