RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​В Україну йдуть серйозні морози: де на тижні буде найхолодніше

В Україні на Святвечір, 24 грудня, очікується пік морозної погоди, подекуди прогнозують до -20 градусів. На Різдво, 25 грудня, температура піде дещо на спад.

Про майбутні погодні зміни розповів синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, упродовж найближчого тижня на країну насуне холодна повітряна маса арктичного походження. Саме це й спровокує істотне зниження температури повітря та гарантує на кілька днів міцних морозів. Примітно, що вже 21- 24 грудня температурний фон буде нижче норми на 7-12 градусів. Найбільш тріскучі морози очікуються у північно-східних областях, а також Карпатах та на Прикарпатті, де подекуди температури сягатимуть -15…-20 градусів.

Ще в ці дні засніжить, тож синоптик прогнозує, що на якийсь час утвориться сніговий покрив.

Упродовж 25 - 26 грудня через теплу і вологу повітряну масу атлантичного походження почнеться подекуди відлига. Починаючи із західних та південних регіонів, температура може підвищитися подекуди до плюсових значень, це спровокує мокрий сніг, дощ та мряку. Побільшає туманів, а сніговий покрив поступово зійде.

20 грудня, понеділок

У перший робочий день тижня в країні почнеться період похолодання на тлі холодної повітряної маси від циклону Neo. Денна температура становитиме ще -4…+1° С, а вже ввечері суттєво похолоднішає.

21 грудня, вівторок

Уночі температура повітря показуватиме вже -7…-12 градусів, денна – до -4…-9 градусів; на північному сході, а також у Карпатах температура коливатиметься в межах -10…-15 градусів, у південній частині вночі -3…-8 градусів, вдень буде близько нуля.

22 грудня, середа

Морози цього дня істотно посиляться. Уночі буде -10…-15, вдень -4…-9 градусів; у східних та північних областях, а також у Карпатах вночі мороз сягатиме -15…-20 градусів, вдень -10…-15 градусів. На півдні прогнозують -7…-12 градусів, вдень -1…-6 °С.

23 грудня, четвер

Погода в цей день буде такою ж, як напередодні, морози не залишатимуть свої позиції. Нічні температури сягатимуть -15 градусів, денні -9 °С. На сході, півночі та в Карпатах - до -20°С, вдень до -15 °С, на півдні вночі стовпчики термометрів опустяться до -12 °С, вдень - до -6 °С.

24 грудня, п'ятниця

На заході морози почнуть слабшати до -7…-12°С, однак на сході буде надалі аномально холодно: вночі -15…-20 °С , вдень -7…-12 °С.

25 грудня, субота

В цей день в країні потепління стане доволі помітним. Уночі температура коливатиметься в межах -5…-10 градусів, вдень очікується нульова температура.

26 грудня, неділя

В країні подекуди стовпчики термометрів показуватимуть плюсові значення. Повітря прогріється до +2…+7 градусів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою буде погода в Україні на православне Різдво, опублікувавши прогноз для різних міст.