RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як правильно одягатися взимку: важливі поради МОЗ

Під впливом низьких температур тіло втрачає тепло швидше, ніж виробляє, тому зимовому одягу потрібно приділяти особливу увагу. Такий підхід дозволить уберегтися від переохолодження чи навіть обмороження.

Про це пише Міністерство охорони здоров'я України.

Слід вибирати одяг, який не сковує рух, із натуральних чи спеціальних матеріалів. Крім того, він має складатися не менше ніж із трьох шарів. Чим більше шарів одягу – тим тепліше.

У відомстві пояснили, що нижній шар одягу має відводити вологу, оскільки мокре тіло втрачає більше тепла (спідня білизна, шкарпетки, термобілизна). Завдання середнього шару, який зазвичай складається з кофти чи светра, утримувати тепло. Верхній шар покликаний захистити від зовнішнього впливу – дощу, вітру чи снігу. Він має бути із щільної вітронепроникної тканини (куртка, штани, шарф, шапка, рукавички).

У морозну погоду не можна залишати відкритими голову та кінцівки, надягайте рукавички та шапку. Через голі руки та голову організм втрачає багато тепла.

Зимове взуття має бути просторим, щоб не перешкоджати нормальному кровообігу, але одночасно фіксувати ногу. Також слід обирати взуття на товстій підошві.

Раніше ми писали, що в Україні очікується похолодання, синоптики повідомляють про завірюхи та сильний мороз.