RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Хто має стати на військовий облік: повний список "жіночих" професій

Міністерство оборони України підготувало та оприлюднило наказ, який регламентує порядок взяття на військовий облік жінок, а також визначає перелік професій, де жінки зобов'язані ставати на облік.

Про це повідомляє "Апостроф".

Наказ №313 було підготовлено 11 жовтня 2021 року; у Мін'юсті його було зареєстровано 3 грудня поточного року. Цей документ розширили правила взяття на військовий облік жінок, які працюють у низці професій.

З прийняттям цього нормативно-правового акту військовозобов'язаними будуть вважатися головні бухгалтери, інкасатори, маляри, фармакологи, гідротехніки та представниці низки інших професій. Всі мають пройти медкомісію і стати на військовий облік.

Варто зазначити, що перебування на обліку необхідно не тільки новим співробітницям організації/фірми, а й уже наявним співробітницям. Повний список "жіночих" професій, які повинні ставати на військовий облік, дивіться тут .

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Міністерстві оборони України назвали крайню дату терміну взяття жінок на військовий облік у територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки (військкомати).

Крім того, у відомстві розповіли, чи означає взяття на військовий облік жінок їхній призов на військову службу.