RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Допоможе заощадити на опаленні: українцям пообіцяли гучне нововведення

В уряді обіцяють українцям допомогти заощадити на опаленні. Це стане можливим завдяки масштабній програмі з утеплення багатоквартирних будинків.

Нововведення анонсував глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль на своєму каналі в Telegram.

За його словами, дана масштабна президентська програма стартує наступного року. Кабмін затвердив законопроєкт, який передбачає розвиток програми енергомодернізації в країні.

Документ покликаний спростити порядок створення Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та скоротити бюрократичні процедури для початку проєкту з термомодернізації.

"Сьогодні затвердили законопроєкт, який дозволить системно та оперативно розвивати програму енергомодернізації в Україні. Документом пропонується спростити порядок створення ОСББ та скоротити кількість процедур та часу, необхідних для початку проєкту з термомодернізації житлових будинків, - зазначив Шмигаль.

Прем'єр зауважив, що ця програма спрямована на скорочення втрати тепла та споживання "блакитного палива", що знизить суми в комунальних платіжках.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, чому в платіжках приходять аномально високі суми за тепло: кияни часом змушені віддавати до 20 тисяч гривень за опалення.