RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Україна стане ареною для погодних метаморфоз: синоптик розповіла про різку зміну погоди

У найближчі дні – 24, 25 та 26 грудня – на Україну очікують зміни погоди.

Про це повідомляє народний синоптик Наталія Діденко.

За даними синоптика, цієї ночі в країні ще зберігатимуться морози від -10 до -18 ℃; на заході країни температура повітря становитиме від -4 до -9 ℃.

Вже в п'ятницю, 24 грудня, в деяких регіонах України очікується антициклон, за яким піде потепління. Проте така погода очікується не скрізь.

"Атмосферні фронти почнуть підкачувати нові опади. Практично всюди, хоча поступово, із заходу у східному напрямку, випадатимуть спочатку сніг, потім мокрий сніг, а потім у західних областях і дощ" , - пише Діденко. Як зазначає синоптик, причиною цих погодних метаморфозів є лавина теплого повітря, яке йде в Україну.

Також Діденко попереджає, що разом із атмосферними фронтами в Україну прийде сильний вітер із південного заходу, а на дорогах залишиться ожеледиця. Через опади приєднається снігова каша, тому ситуація на дорогах та тротуарах ускладниться, а при переході снігу у мокрий очікується налипання мокрого снігу.

"У Києві найближча ніч ще - морозна, до -12-14 градусів. А ось вдень уже потепліє до -1, -2 градусів. У столиці 24-го грудня - сніг з переходом у мокрий сніг, на дорогах - казнащо, також буде сильний вітер", - наголосила Діденко.

Фото: FB Наталія Діденко

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у суботу, 25 грудня, територію України накриє черговий атлантичний циклон. Внаслідок цього температура збільшиться, а холодний фронт зміститься на схід. Очікуються нічні заморозки.