RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Як звільнити авто з льодової "пастки": 5 головних порад щодо збирання льоду з машини

Українським водіям розповіли, що робити, коли взимку на вулиці автомобіль покрився льодом. Є п'ять дієвих методів, як звільнити авто з льодової "пастки".

"Апостроф" зібрав лайфхаки експертів, як діяти в даній ситуації.

Тепла вода

Найпростіший з підручних дієвих засобів боротьби з обмерзлістю – це тепла вода. Не потрібно обливати все - достатньо полити водою з місткості тільки ті місця, які необхідні - зазвичай, це водійські двері та вікна. Проте потрібно ретельно перевірити, щоб вода дійсно була теплою, а не гарячою, щоб не тріснуло скло через різницю температур.

Харчова плівка

Експерти радять діяти превентивно – скло автомобіля можна заклеїти звичайною харчовою плівкою. А перед поїздкою - просто її зняти. Проте цей метод допоможе тільки не за лютої негоди. Інакше плівка може примерзнути до льоду.

Спеціальний захист

Щоб не доводити ситуацію до утворення з авто льодовика - можна заздалегідь скористатися спеціальним захистом. Він нагадує захисну шторку від сонця. Його необхідно прикріпити ззовні авто. Він візьме весь удар на себе, а перед тим, як кудись їхати - достатньо просто його зняти.

Автомобільна пічка

Якщо обмерзлість невелика і вдалось розчистити дверцята, то можна в салоні увімкнути пічку. На це піде чимало часу. Та цей спосіб має мінус – тривалий прогрів машини на холостих обертах може негативно вплинути на стан двигуна.

Подбати про укриття

Експерти стверджують, що найкраще в таку негоду для автомобіля - ставити його в гаражі чи на закритому паркінгу. За це авто та його кузов обов’язково віддячить надійністю в роботі.

Раніше "Апостроф" розповідав, як утримати автомобіль на замерзлій дорозі та навів корисні поради навіть для досвідчених.