RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Для деяких ФОП скасували обов'язкові касові апарати: кому пощастило

В Україні фіскалізація торкнеться не всіх. Винятком стануть підприємці, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів, інформує його пресслужба.

Зазначається, що сільські дрібні підприємці звільнені від обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Таким чином уряд вирішив підтримати сільських підприємців, щоб їм не довелося закривати бізнес та звільняти своїх працівників, адже рівень їхніх доходів у селах значно менший, аніж у містах.

Рівень доходів підприємців в селах значно менший, ніж в містах, а в умовах карантинних обмежень він ще більше знизився. Витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, що матиме негативні наслідки для бізнесу. В той же час, використовувати програмні РРО, як альтернативу, не всі з них можуть через нерівномірне покриття швидкісним Інтернетом або його відсутність в селах", - наголошується у повідомленні.

Відповідно до урядового рішення, від обов’язкового застосування касових апаратів звільнені дрібні сільські торгівці товарами (крім підакцизних), якщо не перевищений граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій, а саме - 167 розмірів мінімальної заробітної плати.

За Податковим кодексом України, з 1 січня 2022 року платникам єдиного податку другої-четвертої груп, які здійснюють готівкові розрахунки, потрібно буде застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій.

Раніше "Апостроф" розповів, кому скільки доведеться платити з 1 січня 2022 року за відсутність касових апаратів.