RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна буде тут безсилою: де Росія може розгорнути війну у 2022 році

Американське видання The Washington Post опублікували статтю, в якої зазначили, що є підстави вважати, що Азовське море може стати плацдармом для ймовірного широкомасштабного військового нападу Росії на Україну на початку 2022 року.

Про це пише видання WP.

У виданні стверджують, що Азовське море - єдине місце, де є щоденний ризик прямого конфлікту зі сторони РФ, тому що у ньому багато російських кораблів, у ньому не має морського кордону, флот Росії може підійти до берегів України коли забажає, що робить найближчі українські міста - найбільш уразливими територіями.

"Незважаючи на всю увагу міжнародного співтовариства, що приділяється зосередженню російських військ на сухопутних кордонах України, якщо вторгнення відбувається з моря, українські сили значною мірою безсилі. Вони не можуть юридично вжити будь-яких дій доти, доки перший російський солдат не вийде на сушу", - йдеться у повідомленні.

Як розповів The Washington Post глава МЗС України Дмитро Кулеба, Росія контролює безпеку в Азовському морі.

"У нинішніх обставинах, звісно, Росія диктує ситуацію в Азові. Переважно використовує його як театр військових дій", - заявив він.

У виданні наголосили, що українська територія вздовж Азовського моря відокремлює Росію від окупованого Криму.

"Можна стверджувати, що берегова лінія Азова має для Росії більшу стратегічну та економічну цінність, ніж східні прикордонні райони України, що постраждали від війни", - сообщается в статье.

Читайте також в матеріалі "Апострофа": Є всі підстави для тривоги, але російському народу війна не потрібна – український розвідник