RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Є всі підстави для тривоги, але російському народу війна не потрібна – український розвідник

Об'єктивних причин для великої війни Росія сьогодні не має

Об'єктивних причин для великої війни Росія сьогодні не має Петро Недзельський

Переміщення російських військ і озброєння поблизу кордону з Україною викликало занепокоєння не тільки в офіційного Києва, але і в західних партнерів. Об’єктивних причин проводити повномасштабну війну в Росії немає, але з огляду на імперіалістичні настрої (або незадовільний психологічний стан) керівництва східного "сусіда" — загроза ескалації конфлікту дійсно існує. Навіть незважаючи на те, що росіяни почали відводити війська від наших кордонів. Натомість українська розвідка пильно відстежує пересування ворога. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів начальник розвідки 92-ї Окремої механізованої бригади у 2015-2017 роках, бойовий офіцер ПЕТРО НЕДЗЕЛЬСЬКИЙ.

— Хочеться почути ваш коментар щодо цих останніх подій.

— Це є дуже небезпечно. Така концентрація військ на кордоні з Україною дає всім нам перестороги для того, що готується широкомасштабний наступ. Давайте пригадаємо ще слова Бісмарка, сказані вік тому: "Жоден договір із Росією не вартий ціни паперу, на якому він підписаний". Один із колишніх міністрів оборони Австрії казав, що 90 % збройних конфліктів у світі відбувалися буцімто абсолютно не прогнозовано, абсолютно безпідставно.

Але ми сьогодні бачимо всі об’єктивні підстави, які підводять під те, що дуже велика вірогідність того, що може відбутися широкомасштабний наступ Росії на Україну.

Ви ж знаєте, на історію людства впливають об’єктивні чинники й суб’єктивний фактор. Так от, об’єктивних чинників, щоби сьогодні Росія напала на Україну немає. У Росії погано живуть, безліч проблем — соціальних, політичних, економічних. І нападати сьогодні на сусідів у російського народу буцімто немає причин.

Але є суб’єктивний фактор, є такий правитель — Путін, який, як визначали багато психологів, перебуває в незадовільному психічному стані.

— Що каже українська розвідка, що конкретно бачить і чому світ так слабо на це реагує?

— Розвідка наша працює виключно добре. Вона показує об’єктивну картину — таке скупчення військ, та ще й на кордоні, та ще й наступального характеру, свідчить тільки про одне, що готується агресія. Іншого висновку тут не може бути. І тому правильно робить наше військово-політичне керівництво, яке б’є в дзвони всій світовій спільноті, демонструючи це. У нас же є гаранти нашої безпеки — США, Велика Британія, Франція, і та сама Росія. Ми ж відмовилися від ядерної зброї, а вони підписали Будапештський меморандум, що вони є гарантами нашої безпеки.

— Дані української розвідки збігаються з даними опублікованими у Bloomberg?

— Ні. Розумієте, українська розвідка більше переживає за свою державу, вона більш об’єктивна й більш достовірна, тому що наші розвідники працюють безпосередньо там.

А те, що робить Bloomberg, то їхні висновки базуються на компіляції різних даних. Наскільки вони дійсні — це риторичне питання.

— А що ми бачимо? Що відбувається на цю мить?

— На цю мить відбувається те, що є всі підстави для тривоги, що може відбутися агресія. Хоча з іншого боку, наші політики й ті ж розвідники кажуть, що це демонстрація сил і залякування. Це тиск на світову спільноту, що от вони можуть "наїхати" на Україну, щоби Росії світ пішов на поступки і зняв проти неї всі обмеження.

Це теж може бути такою політичною грою мускулами, як це любить робити Путін. І що твориться в голові в цієї людини, коли ось ця гра може перейти у відверту агресію, це тільки психіатру відомо.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів