RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Постановка жінок на військовий облік: які професії необхідно прибрати

Постановка жінок на військовий облік не передбачає обов'язкового призову або мобілізації в ЗСУ. Військові експерти вважають, що низку професій можна виключити зі списку, оскільки він складався людьми, які не знайомі з поняттям мобілізаційної підготовки.

Про це пише "Сегодня".

У той же час, як повідомили джерела видання в міністерстві оборони, список "жіночих" професій, представниці яких мають ставати на військовий облік, якщо і скорочуватиметься, то дуже несуттєво.

"Там точно не виявиться монахинь та танцівниць з нічних клубів. Всі інші повинні розуміти, що військовий облік – це можливість консолідувати країну у разі потреби. Крім того, жінки зможуть отримати базові навички щодо захисту себе та своєї родини", – уточнили у відомстві.

Водночас, на думку військових експертів, у списку багато зайвих спеціальностей і не виключено, що згодом їх з нього виключать.

"У списку потрібно залишити медиків, телефоністок, топографів, цивільних авіадиспетчерів, IT-фахівців, бухгалтерів, діловодів, метрологів, стандартизаторів. Тобто залишити потрібно всіх, хто знадобиться у військовій справі. Викреслювати можна журналісток, офіціантів, готельєрів, малярів, штукатурів, бібліотекарів", – сказав військовий експерт Олег Старіков.

Він додав, що початковий список складався людьми, які не знайомі із поняттям мобілізаційної підготовки.

Раніше "Апостроф" розповідав про повний список професій, представниці яких мають ставати на військовий облік.