RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Сніг на Новий рік буде не у всіх: прогноз погоди на день до 2 січня

В Україні погода в останні дні 2021 року та на початку 2022 року матиме мінливий характер. Подекуди - висока ймовірність відлиги.

Про те, з якою погодою українці увійдуть в Новий рік розповів синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, на тлі переважання циклонічної діяльності до кінця тижня у різних регіонах країни можливий сніг, мокрий сніг. На півдні - прогнозують дощі. Температурний фон буде вищим за норму, тож саме це спровокує відлигу, танення снігового покриву та тривалі тумани.

28 грудня

Цього дня через вихід активного південного циклону погода майже по всій країні різко погіршиться. У центрі та півдні очікується сніг та мокрий сніг з переходом у дощ та льодяну крупу. Вітер 12 - 17 м/с спровокує хуртовини та снігові замети. Також сильні опади прогнозують подекуди в центральних, південних та східних регіонах. На дорогах по країні - ожеледиця. Температура повітря вночі -7...-12 градусів, на Півночі Лівобережжя-13... -18 градусів, вдень -2...-7 градусів. На півдні та Криму вночі +3...-2 °С, вдень +3...+8 °С.

29 грудня

Через рух південного циклону на північний схід - найінтенсивніші снігопади змістяться на Харківщину, Дніпропетровщину та Луганщину. Місцями можливі опади. Температура по країні буде нерівномірною: найхолодніше буде у центрі, заході та частково на півдні -8...-13 градусів, у Приазов'ї та на сході - вночі -2...-7° С, вдень 0...-5 градусів; на півдні, у Криму та Приазов'ї до 0…+5 градусів.

30 грудня

На тлі зміщення фронтів оклюзії із заходу - в країні пройдуть змішані опади - сніг, мокрий сніг, дощ і мряка, а також спостерігатимуться тумани. Температура вночі підвищиться до 0...-5 градусів, на півночі Лівобережжя -8...-13 °С. Вдень - 0…+5°градусів, на півдні та у Криму близько +8° градусів.

31 грудня

Цього дня погоду визначатиме малоградієнтне поле зниженого тиску, через що у всіх областях можливий мокрий сніг та мряка. У південних областях та в Криму через високі температури опади будуть у вигляді дощі, очікуються тривалі тумани та танення снігу. Температура протягом доби становитиме +4...-1°градусів, на півдні та в Криму +2...+7 градусів.

1 січня

У перший день Нового року через проходження атмосферних фронтів із заходу - поновляться опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ. Посилиться вітер - 7 - 12 м/с, на заході - пориви - 15 - 20 м/с. Температура буде вищою за норму 0…+5 градусів.

2 січня

На Лівобережжі країни через вплив низького тиску триватимуть опади у вигляді мокрого снігу, у центрі та заході країни опади припиняться через зростання атмосферного тиску. Температура надалі буде вище норми, але на заході поступово почне знижуватися до незначних морозів.

Раніше ми писали, якою буде погода у найбільших містах України на Новий рік.