RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні не залишилося областей у "червоній" зоні карантину

У вівторок, 28 грудня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому два останні регіони вирішили перевести з "червоної" в “жовту” зону.

Про це повідомляє Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов.

За результатами засідання на території Волинської та Запорізької областей з 00 годин 00 хвилин 30 грудня 2021 року діятиме “жовтий” рівень епідемічної небезпеки.

Чиновник нагадав, що з 6 грудня в Україні змінилися правила карантину, згідно з якими відвідувати громадські заклади у “жовтій” зоні можуть лише власники “жовтого” або “зеленого” ковід-сертифікату або довідки 063/о про вакцинацію щонайменше однією дозою препарату проти коронавірусу.

Ті ж вимоги висуваються до працівників ресторанів, готелів та спортзалів. Водночас відвідувачі можуть використовувати негативний тест, що діє 72 години, та COVID-сертифікат про одужання від коронавірусу.

Міністр наголосив, що у “жовтій” зоні громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має жодного з перелічених документів.

Нагадаємо, 28 грудня у Києві зафіксували перші випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон". Стало відомо, яких карантинних правил мають дотримуватися кияни.