RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні відбулися акції на честь дня народження Бандери: фото та відео з різних міст

У суботу, 1 січня 2022 року, в Україні відзначається день народження Степана Бандери – лідера Організації українських націоналістів. Окрім Києва, марші проходять у низці населених пунктів країни.

"Апостроф" публікує фото та відео з різних міст України.

Київ

Увечері кілька сотень людей пройшли в центрі столиці Учасники традиційної смолоскипної ходи рушили від парку Тараса Шевченка для проведення на майдані Незалежності традиційного віча.

Організатори заявили, що цього року вимагають, щоб Степану Бандері надали звання Героя України, повідомляє Радіо Свобода. З цією метою колона прийшла до Офісу президента. Як повідомив кореспондент, поліція перекрила прохід на площу під ОПУ – ситуація на 18:00 була спокійною.

Записи стриму з акції можна подивитися тут і тут.

Рівне

Учасники акції пройшлися від Народного дому в центрі міста вулицями Соборної та Княгині Ольги до перехрестя з вулицею Степана Бандери, де встановлено меморіальну дошку. Маршрут завершився після перетину вулиць Чорновола та Бандери, де стоїть наріжний камінь під пам'ятник провіднику ОУН-Б, повідомляє UA:Суспільне.

Дніпро

У Дніпрі люди пройшли маршем від скверу поряд із обласною державною адміністрацією до пам'ятника Тарасу Шевченку біля однойменного Національного академічного театру української драми. Марш розпочався з виконання Державного гімну України на площі біля Парку ракет, повідомляє UA:Суспільне.

Відео маршу у Дніпрі можна подивитися тут.

Запоріжжя

У Запоріжжі день народження Бандери відзначили автопробігом. Учасники заходу з прапором та портретом провідника ОУН, а також національними, червоно-чорними та прапорами організацій, що приєдналися до заходу, проїхалися на автомобілях центром міста, повідомляє Радіо Свобода.

Стартував автопробіг від площі Запорізької та завершився біля залізничного вокзалу "Запоріжжя-1": його учасники проїхалися вздовж усього центрального проспекту Запоріжжя.

Одеса

Відзначити день народження Степана Бандери зібралося близько 30-ти активістів. Організатором смолоскипної ходи виступив одеський осередок "Правого сектора". Учасники акції заспівали гімн, а також пісню "Батько наш Бандера, Україна – мати".

Львів

Близько півтисячі львів'ян прийшли під пам'ятник Степанові Бандері. Участь у заході взяли представники місцевої влади, депутати різних рівнів, громадські активісти, учасники бойових дій на Донбасі.

Відео з маршу у Львові можна подивитися тут.

Черкаси

Жителі міста пройшлися зі смолоскипами та портретами Бандери бульваром Шевченка, повідомляє UA:Суспільне.

Відео з маршу в Черкасах можна подивитися тут.

Слов'янськ

Марш на честь Степана Бандери відбувся і у Слов'янську на Донеччині. Повне відео можна подивитися тут.

Раніше ми повідомляли, що у Львові померла зв'язкова головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича - Ольга Ільків, відома також під псевдонімом "Роксоляна".