RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Як зміцнити імунітет і не захворіти зимою: 10 корисних порад

У розпал зими підтвердилися багато хвороб. Грип, ГРВІ або, не дай Боже коронавірус, можуть атакувати людей. Існують кілька способів, як зміцнити свій організм та імунну систему.

Про це повідомляє видання The handbook.

Сон

Дослідження показують, що дорослі, які сплять менше 7 годин на добу, втричі частіше хворіють на застуду, ніж люди, які сплять більше 8 годин. Оптимальна кількість сну для дорослого – 7–9 годин на добу, що підвищує адаптивність імунної системи та процес відновлення. Сон може бути найважливішим способом зміцнити вашу імунну систему.

Заняття спортом

Регулярні вправи зміцнять ваш імунітет, знизять стрес і в цілому зроблять вас здоровішим, ніж сидіння на дивані.

Вживання овочів та фруктів

При боротьбі із застудою важливо збалансувати те, що ви їсте, і не витрачати надто багато грошей на солодку їжу. Важливо купувати фрукти, зараз розпал апельсинів та грейпфрутів (у них міститься вітамін С у великій кількості).

Вживання води

У середньому дорослі мають випивати від 2 до 3 літрів води на день.

Обмеження вживання алкоголю

Вживання алкоголю може пригнічувати широкий спектр імунних функцій та реакцій. Помірне вживання - найкращий спосіб зберегти імунну систему.

Максимальне розслаблення та догляд за собою

Рекомендується прийняти гарячу ванну, почитати хорошу книгу або вирушити на прогулянку, слухаючи розслаблюючий подкаст або улюблену музику.

Добавки та вітаміни

Прийом вітаміну D, цинку, вітаміну E та жирних кислот омега-3 допоможе регулювати природний захисний механізм вашого організму.

Вітамін С найчастіше міститься в апельсинах, полуниці та помідорах. Ви можете знайти вітамін Е в мигдалі, насінні та арахісовій олії. Омега-3 та цинк містяться у здоровій рибі, такій як лосось.

Вправа для покращення роботи імунної системи

Одна з найбільш розслаблюючих дихальних вправ – це техніка 4-7-8. У цій вправі ви повністю видихаєте через рот, робите вдих через ніс на чотири секунди, затримуєте подих на 7 секунд, потім видихаєте через рот на 8 секунд. Повторіть стільки разів, скільки вам потрібно, доки не відчуєте себе більш розслабленим.

Залишатися на зв'язку з рідними людьми

Спілкування з друзями та сім'єю може стати чудовим способом підвищити ваш імунітет.

Вжити заходів, щоб уникнути зараження

Зараз важливо, прийшовши з магазину, старанно помити руки і користуватися антисептиком.

Раніше "Апостроф" писав про те, як прийти у форму після новорічних свят.