RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Популярний в українців курорт посилив карантин: що треба для в'їзду

До 15 грудня, туристів, які бажають відвідати Кіпр, зобов'яжуть здавати відразу три обов'язкові тести на відсутність коронавірусу.

Про це повідомляє CyprusFlightPass.

Влада Кіпру вирішила посилити правила в'їзду на територію острова для іноземних туристів. Так, вже з 4 січня, туристам необхідно буде здати одразу три тести на відсутність COVID-19.

Для того щоб в'їхати на Кіпр необхідно буде:

  • зробити ПЛР-тест не пізніше, ніж за 48 годин до вильоту.
  • здати ще один одразу після прибуття до країни. Він коштує 15 євро в аеропорту Ларнаки та 19 євро в аеропорту Пафосу. Результати можна отримати за кілька годин в електронному вигляді.
  • зробити експрес-тест на антиген через 72 години після в'їзду на Кіпр. Його результат стає відомий за кілька хвилин.

Відомо, що діти до 12 років тести можуть не здавати. Також від третього експрес-тесту на антиген звільняють громадян, які зробили бустерне щеплення від COVID-19. Зазначається, що ці правила діятимуть до 15 січня 2022 року.

З 30 грудня для відвідування місць дозвілля на Кіпрі необхідно пред'явити сертифікат про вакцинацію та додатково надати свіжий антиген-тест, який зроблено не довше, ніж 24 годин тому. Від цієї вимоги звільнено людей, які зробили бустерне щеплення.

Громадянам Кіпру та туристам, влада острова рекомендувала носити відразу дві медичні маски, одну із них - з покращеною фільтрацією стандарту ΚN95/FFP2, а також уникати тканинних масок.

Ходити з покритим носом та ротом потрібно як у приміщеннях, так і на вулиці.

Раніше ми повідомляли, що три країни Європи змінили правила в'їзду для українців.