RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Температура, як у квітні: Новий рік 2022 року в Європі став найтеплішим в історії

Європейські синоптики заявили, що Новий 2022 рік у багатьох країнах ЄС став найтеплішим за всю історію. Температура повітря досягла позначок, які зазвичай фіксують у квітні.

Про це повідомляє T he guardian.

У Більбао, на півночі Іспанії, температура досягла 24,7°C. У Сеговії, неподалік Мадрида, була зафіксована температура 22,7°C.

"Такі високі температури не є нормальним явищем. Це температури, які зазвичай спостерігаються у квітні", - сказав Рубен дель Кампо, представник державного метеорологічного агентства "AEMET".

Антициклон високого тиску перемістився до Франції та Італії, і альпіністські рятувальники попередили про небезпеку сходження лавин.

Метеоролог Лука Меркаллі зазначив, що в даний час в Альпах температура близько 15°C. Вночі навіть не було морозів – температура не опускалася нижче за 10 градусів, а це дуже незвично.

Альпійська служба порятунку Італії порадила лижникам регулярно перевіряти зведення погоди через ризик сходження лавин. "Підвищена температура у поєднанні із сильним вітром створюють умови для сходу лавин", - сказав Меркаллі.

В решті Італії також спостерігаються аномально теплі умови: у суботу в Римі очікується максимум 18 ° C, а в середині наступного тижня - 22 ° C в сицилійському місті Катанія.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні в першу добу 2022 року очікується дощ. Синоптики попереджають про сильний вітер і ожеледицю.