RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Опади та різкі перепади температури: українців попередили про "капризи" погоди

На Україну насувається серйозне похолодання, місцями стовпчики термометрів опустяться до -18 градусів. Загалом січнева погода відрізнятиметься мінливістю та коливанням температур.

Такий прогноз дав синоптик Ігор Кібальчич, пише "Телеграф".

Він зазначив, що циклони стануть причиною мінливої погоди, а також коливань температури повітря, атмосферного тиску та підвищеної кількості опадів.

"Причому, опади будуть як у вигляді снігу, так і у вигляді дощу. Сніговий покрив також зазнаватиме коливань за рахунок періодичних відлиг, а в південних регіонах країни та Криму його встановлення взагалі малоймовірне", - уточнив синоптик.

Кібальчич додав, що в січні в Україну часто накриватимуть густі тумани, крім цього нерідко спостерігатиметься поривчастий вітер.

Що стосується температури повітря, то перший місяць зими вона буде на 1-2 градуси вище за норму. Водночас не виключені короткочасні періоди сильних похолодань, особливо на Лівобережній частині України.

Як писав "Апостроф", раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні у лютому.