RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Півметра снігу за добу: на Україну насувається потужна завірюха, названо дату

В Україну прийшло потепління з туманами та ожеледицею, проте через тиждень зимова погода повернеться і країну знову замете снігом.

Про це свідчать дані метеосайту Ventusky.

Станом на ранок 17 січня у Карпатах місцями сніговий покрив буде на рівні 10 см, а на сході та півночі України – від 5 до 13 см.

А вже наступного дня, вранці 18 січня, сніговий покрив у Карпатах досягне 58 см (за добу він збільшиться майже на 50 см), на сході та півночі країни намете до 23 см снігу, а в центрі та на заході – 4 до 10 см.

Як розповідав "Апостроф", синоптик Ігор Кібальчич прогнозує, що в січні Україну часто накриватимуть густі тумани, крім цього нерідко спостерігатиметься поривчастий вітер. Що стосується температури повітря, то в перший місяць року вона буде на 1-2 градуси вище за норму. Водночас не виключені короткочасні періоди сильних похолодань, особливо на Лівобережній частині України.

Крім того, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні у лютому.