RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Рік Тигра вже близько: коли точно починається китайський Новий рік і як заведено відзначати

Як відомо, китайський Новий рік починається не 1 січня, а щоразу припадає на різні дати з 21 січня по 20 лютого, що є абсолютно незрозумілим для європейців.

"Апостроф" розповідає, коли та як відзначати рік Водяного Тигра.

У визначенні дати китайського Нового року немає нічого загадкового – свято завжди приходить у другий молодик після зимового сонцестояння 21 грудня. А цього разу він настане 1 лютого.

Традиційно святкові гуляння у Китаї тривають 16 днів. Таким чином, у 2022 році вони розпочнуться напередодні Нового року 31 січня та закінчаться Святом Ліхтарів 15 лютого.

Китайський Новий рік – традиції

Як і в інших країнах Новий рік у Китаї є одним із найголовніших та найулюбленіших свят, коли члени однієї сім'ї збираються за спільним столом, навіть якщо для цього їм доведеться подолати тисячі кілометрів. Китайці вважають Новий Рік святом весни, а його традиції налічують понад чотири тисячі років.

Підготовка до Нового року починається із прибирання та прикрашання будинку написами з побажаннями, виконаними на червоному папері. Червоний колір у святкові дні займає у китайців важливе місце – у будинку розвішують червоні ліхтарики, дарують один одному червоні конверти з грошима – хунбао. Вважається, що цей колір приносить удачу та захищає від злих духів.

Китайці, зовсім як ми, люблять запускати феєрверки та петарди. Гуркіт не вщухає кілька днів, починаючись напередодні свята. Проводити старий рік у цій екзотичній країні належить невеликими петардами, які змінюють три великі. Чим оглушливіше вибухнуть останні, тим щасливішим буде рік, що настає.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Ми входимо в дуже цікавий рік, буде багато можливостей - астролог