RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Кабмін підняв зарплати медикам: на скільки їх підвищили

З 1 січня 2022 року українським лікарям підвищили зарплатню. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів на своєму засіданні 12 січня.

Про це стало відомо під час засідання.

Розмір зарплати за повністю виконану місячну (годинну) норму праці:

1. На рівні не менше 20 000 гривень встановлюється для лікарів (крім лікарів-інтернів) та професіоналів з вищою немедичною освітою, допущених до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я

2. На рівні не менше 13 500 гривень - для спеціалістів з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою

Як повідомляв "Апостроф", вже з лютого цього року виростуть зарплати працівників правоохоронних органів. Окрім поліцейських, підвищення зарплат торкнеться також військовослужбовців Національної гвардії, прикордонників, рятувальників, працівників міграційної служби. Роботу цих відомств контролює та координує Міністерство внутрішніх справ України.

Також ми розповідали про те, що найбільше відкритих вакансій в Україні – у сфері роздрібної торгівлі, на другому місці – промисловість та виробництво, третій рядок за кількістю вакансій займає IT – розробка програмного забезпечення, на четвертому – оптова торгівля/дистрибуція/імпорт-експорт. П'яту сходинку затребуваності в Україні займають співробітники державного сектору.