RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Без електрики, тепла та грошей: на Заході розповіли про погрози кібератак на Україну

Американські експерти вважають, що, якщо хакери візьмуться за більш серйозні кібератаки, ніж були в Україні цього тижня, прості українці ризикують залишитися без світла, газу та тепла.

Про це повідомляє "Reuters".

На думку Джона Халтквіста, аналітика розвідки американської компанії з кібербезпеки Mandiant, п'ятничний випадок може бути тестовим варіантом перед іншими "руйнівними атаками, спрямованими на критично важливу інфраструктуру" .

"По мірі зростання напруженості ми можемо очікувати більш агресивної кіберактивності в Україні та, можливо, в інших місцях. Організаціям необхідно розпочати підготовку", - додав Халтквіст.

Фахівець зазначає, що донедавна вторгнення хакерів до лікарень, енергетичних компаній та фінансової системи були рідкістю. Але організовані кіберзлочинці, багато з яких живе в Росії, за останні два роки атакували медичні установи за допомогою спеціальних програм, знищуючи дані або блокуючи комп'ютерне обладнання, необхідне для догляду за хворими. У деяких випадках це призводило до загибелі пацієнтів.

Зазначається, що Росія заперечує свою причетність до кібератак в Україні та інших країн протягом кількох років.

За словами колишнього керівника відділу кібербезпеки CrowdStrike Дмитра Альперовича, у разі вторгнення Росії в Україну, хакерських атак стане набагато більше, проте вони будуть швидше руйнівними, ніж фатальними. Основні події відбуватимуться між реальними людьми, вважає Альперович.

Раніше ми писали, в СБУ розповіли, чи був витік персональних даних під час атаки хакерів на урядові сайти.