RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Негода залишила без електрики сотні населених пунктів в Україні

В Україні негода знеструмила близько 1,5 тисячі населених пунктів. Від сильного вітру постраждали одразу 16 регіонів країни.

Про це інформує пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

З 1 418 знеструмлених населених пунктів - на Львівщині без світла лишились 226, Київщині – 201, Чернігівщині – 184, Хмельниччині – 166, Житомирщині – 163, Сумщині – 160, Полтавщині – 73, Тернопільщині – 53, Черкащині – 40, у Чернівецькій – 34, Донецькій – 28, Рівненській – 26, Дніпропетровській – 22 та Вінницькій – 20; найменше постраждали Луганщина та Кіровоградщина – по 11.

У ДСНС повідомляють, що в результаті негоди є загиблі. Так, увечері 14 січня у Києві, у Святошинському районі на вулиці Верховинній, на авто впало дерево: одна людина загинула, ще одна отримала травми. Загалом у столиці впали шість дерев та два стовпи, пошкоджено 11 автомобілів, торговий кіоск та два білборди.

У Київській області, у Бучі, напередодні через сильний вітер стався зсув будівельного крана на недобудовану будівлю. У Броварах зірвало дах адмінбудівлі, у с. Княжичі – вітер зірвав дах місцевої школи, а в смт Калинівка – злетів дах з будинку культури.

У Рівненській області, у селищі Степань Сарненського району, шквальний вітер пошкодив металевий димар котельні, позбавивши тепла школу, районну лікарню та геріатричний центр.

У Чернігівській області, у смт Сосниця Корюківського району, вітер пошкодив дах дитячого садка.

Рятувальники на сьогодні також оголосили штормове попередження по всій країні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 14 січня потужний вітер розірвав прапор України на найвищому флагштоку країни.