RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні серйозно зіпсується погода: як сховатися від штормового вітру

Найближчими днями, 17-18 січня, в Україну прийде холодний штормовий вітер.

Про це синоптик Наталка Діденко повідомила на своєму Telegram-каналі.

За її словами, у Карпатах буде ще дужчий вітер. Він принесе в Україну холодний атмосферний фронт, який пов'язаний із північно-західним циклонічним масивом. Там, де буде даний фронт, очікується сніжна погода, хуртовини.

З 17 січня вітер пройде спочатку по західним областям країни, а потім буде на всій території. Температура буде близько 0 градусів. На півдні України буде +3...+7 градусів тепла.

Фото: t.me/PohodaNatalka

Киян синоптик попередила про те, щоб вони переставили свої авто від місць, де потенційно може впасти щось на машину. 17 січня у столиці очікується сніг та хуртовина. Вночі -3 градуси морозу, вдень - близько 0 градусів.

Укргідрометцентр також повідомив про пориви вітру 17-22 м/с вдень понеділка. Оголошують про перший жовтий рівень небезпечності у західних і північних областях. Ще більше сильний вітер очікується у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. Пориви сягатимуть 25-30 м/с, оголошено про другий помаранчевий рівень небезпечності.

З вівторка, 18 січня у Києві похолодає ще на кілька градусів, а також продовжуватиме вирувати сильний вітер.

Фото: t.me/PohodaNatalka

Під час сильного вітру усі вікна будинків потрібно щільно закрити, а якщо треба вийти на вулицю, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев, особливо тополь. Ховатися варто у найближчому приміщенні або природному укритті.

Нагадаємо, в Україну йдуть похолодання та снігопади. Погода зміниться протягом найближчих трьох днів – 17, 18 та 19 січня. На Хрещення очікуються опади майже по всій території країни.