RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Як ворожити на Водохреще вдома: прості та точні способи

Час, напередодні великого православного свята Водохреща, традиційно вважали особливим. Люди вірили, що саме 18 січня передбачення найправдивіші і здатні показати долю тим, хто ворожить. Тому дівчата часто збиралися компаніями, щоб дізнатися щось про нареченого.

Про найпопулярніші ворожіння на Водохреща, перевірені часом, розповідає "Апостроф".

Ворожіння з черевиком

Це найбільш відомий і поширений вид ворожіння, яким користувалися ще наші прабабусі. Потрібно зняти черевик з лівої ноги і кинути його за ворота або через вікно. Якщо після цього взуття вдасться знайти, необхідно звернути увагу на те, як воно лежить. Якщо носок черевика повернутий до будинку - заміжжя цього року чекати не варто.

Ворожіння на каблучках і зерні

Для цього ворожіння знадобиться ємність із зерном і 4 каблучки, які означитимуть статус майбутнього нареченого. Як приклад, можна взяти мідну, срібну, золоту каблучки, а також каблучку із камінчиком. Прикраси необхідно сховати у зерні і ретельно перемішати, після чого зачерпнути жменю крупи і подивитися, яка каблучка в руці. Прикраса із міді означає, що дівчина вийде заміж за бідного парубка, зі срібла - за простого хлопця з хорошої сім'ї, каблучка з камінчиком - за забезпечену людину, а золота - за дуже заможного хлопця. Якщо ж, у жмені не опиниться нічого, значить, ніяких змін у новому році не буде.

Ворожіння на палаючому папері

Для такого дійства потрібні тарілка та аркуш паперу. Потрібно написати ім’я хлопця, що подобається, на папері і задумати бажання із ним пов’язане. Після чого обережно підпалити папірець на тарілці. Якщо він згорить не повністю – бажання здійсниться.

Ворожіння на нитці

Це ворожіння потрібно проводити разом із подружками. Необхідно взяти нитки однакової довжини і підпалити їх. Чия нитка згорить першою, та першою і заміж вийде.

Ворожіння на сірниках

Для ритуалу знадобиться коробка сірників. Потрібно задумати хлопця, який подобається, а з боків коробки вставити два сірники паралельно один одному, і підпалити. Якщо згорілі головки сірників будуть повернені один до одного, то дівчина буде разом із задуманим хлопцем.

Ворожіння на голці

Необхідно написати імена хлопців, що подобаються, на шматочках паперу і розкласти їх по колу. В середину кола потрібно поставити голку з ниткою так, щоб вона, спираючись на саме вістря, вільно стояла на столі. В сторону якого імені голка хитнеться і зупиниться, та людина і є долею дівчини, яка ворожить.

Раніше ми писали, що можна і категорично заборонено робити на Водохреще.