Український борщ посів третє місце у рейтингу найсмачніших перших страв світу.
Відповідний рейтинг опублікувало видання CNN.
Перше місце віддали нігерійській страві Банга – це суп-рагу з пальмових горіхів. Плоди олійної пальми надають жирності і аромату цьому супу, в який також входять свіжий сом, яловичина і сушені морепродукти.
Другий рядок рейтингу посів в'єтнамський суп фо бо з яловичини з рисовою локшиною та спеціями.
На третьому місці – борщ. Зазначається, що цей "суп іноді відносять до російської кухні, але це твердження гаряче заперечується".
Також до списку найкращих перших страв світової кухні увійшли іспанський гаспачо, арахісовий суп із Західної Африки, гамбо зі США, грузинський харчо, Том Ям Гун із Таїланду та інші.
Як писав "Апостроф", раніше гастроексперт Юлія-Аврора Огородник розповіла, що поширення борщу збігається як з межами Великого князівства Литовського, до складу якого, крім Литви, входили Польща, частина Білорусі, Україна, Молдова та українська Кубань, так і з територією розселення євреїв ашкеназі у Східній Європі. З цього випливає, що борщ точно не російська страва.