RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Весна може початися із сильних морозів: українців попередили про аномальну погоду

Синоптики прогнозують морозяну та сніжну погоду на початку весни 2022 року. Очікується температура повітря до 10 градусів нижче нуля.

Про це йдеться у матеріалі сайту 34.ua, де посилаються на дані метеорологів.

Примітно, що у березні утримається зимова прохолода, однак щодня температура повітря ставатиме дедалі теплішою. У квітні українців порадує ясна, тепла та суха погода із температурою до 20 градусів вище нуля. Під кінець весни можуть спостерігатися усі показники справжнього літа: стовпчики термометрів сягатимуть +28 градусів.

А от доктор географічних наук, фахівець із клімату Світлана Бойченко вважає, що зараз занадто рано давати точні прогнози погоди на весну та літо. Найбільш достовірні обчислення ті, що ближче до певного календарного періоду. Проте зауважила, що погодний ресурс world-weather.ru напрогнозував у березні плюсову температуру: +5 на початку березня та +11 - наприкінці.

Ресурс wisemeteo.com прогнозує квітень сухим і прохолодним. Зокрема, у Києві буде максимум +9 градусів, а в східних та південних областях - буде дещо тепліше. При цьому на травень не прогнозують спеку: середня температура +13...+14 градусів, можливі опади.

У відділі прикладної метеорології ікліматології Українського гідрометеорологічного інституту припускають весняне тепло вже у лютому. А тихоокеанська течія Ла-Нінья, що викликала похолодання взимку, навесні послабшає і поступиться Ель-Ніньо з аномальним теплом.

Раніше "Апостроф" повідомляв про північний циклон, який принесе в Україну сніг та вітер: синоптики назвали дату похолодання.