RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Бувало й до 39 градусів морозу: українцям розповіли про погоду у лютому

Українські метеорологи розповіли, якої погоди слід очікувати у лютому, давши коротку кліматичну характеристику на останній місяць зими.

Про це йдеться у повідомленні Українського гідрометцентру.

За кліматичними особливостями лютого, рівень середньої місячної температури повітря становить 0-5 градусів морозу, на високогір´ї Карпат -6 °C, на півдні Одеської області, у Криму та на Закарпатті подекуди 1-4° градуси тепла.

При цьому абсолютним мінімумом температури повітря температури вважається - 24-39 градусів нижче нуля, на півдні Одеської області та в Криму - 15-23 градусів з позначкою мінус.

Абсолютним максимумом температури повітря лютневої температури вважається 12-20 градусів вище нуля, на півдні, на Вінниччині та на Прикарпатті місцями +21-24 градусів.

Середній місячний обсяг опадів - 22-49 міліметрів, на Закарпатті, в Карпатах, горах Криму - 53-89, на високогір´ї - 104-108 міліметрів.

За прогнозом кліматологів, цього року у лютому очікується середня місячна температура повітря близько до норми. Вона перебуватиме на рівні 0-4 градусів нижче нуля, на Закарпатті, півдні Одеської області та в Криму - близько 1° з позначкою плюс.

Прогнозують у лютому місячну кількість опадів у 22-40 міліметрів, в Карпатах, на Закарпатті, горах Криму - 52-75 міліметрів, на переважній більшості західних та південно-західних територій - менше за норму, а на решті - близько норми.

Раніше "Апостроф" повідомляв про прогноз погоди до кінця тижня та показав карту погоди в Україні: жодного дня без снігу.