RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Втік через постійні знущання: на Донбасі затримали бойовика, відео

27 січня, у четвер, стала відомою інформація про затримання бойовика ДНР Службою безпеки України. Чоловік тікав з ОРДЛО через "знущання" російських кураторів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на СБУ.

Співробітники української контррозвідки спільно з військовими Збройних Сил України затримали на лінії розмежування розвідника ворожого угруповання. У бойовика виявили автомат Калашникова у розібраному стані.

За попередньою інформацією від СБУ, чоловік залишив свій підрозділ та почав втечу з ОРДЛО через постійні "знущання" ватажків та кураторів із Росії над підлеглими.

Встановили, що затриманий є мешканцем Донецької області, який добровільно приєднався до бойовиків у 2019 році. Він був призначений розвідником угруповання, одного з причетних до обстрілів позицій українських військ.

Йому повідомили підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі його тримають під вартою у якості запобіжного заходу. Також триває досудове розслідування для з'ясування обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, які були причетними до злочинів проти державної безпеки України.

"СБУ продовжує комплексні заходи з викриття і притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань на сході України", - пишуть у СБУ.

Раніше "Апостроф" інформував про активізацію бойовиків на Донбасі: ЗСУ зазнали втрат.