RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Парасолька не буде зайвою: синоптики розповіли про погоду в останні дні січня

В останні вихідні січня Україну накриє хмарами, а мороз буде невеликим. Більшість регіонів у суботу опади не зачеплять, а от у неділю очікується мокрий сніг. Він то буде ледь помітним, то набере обертів, тому варто врахувати такі особливості при створенні планів на вихідні.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

Субота, 29 січня

Удень майже на всій території України температура становитиме близько 0 °С. Винятком будуть Миколаївська та Одеська області, де буде тепліше - +3–5 °С. У центральних, південних та західних регіонах удень небо затягне хмарами, але опадів не передбачається. На сході та півночі країни падатиме дрібний дощ зі снігом із перервами. Вночі прогнозуються опади у вигляді мокрого снігу в усіх регіонах при температурі повітря близько 0 °С. Вітер майже не псуватиме суботу, можливе посилення вітру до 6-7 м/с.

Неділя, 30 січня

Удень сніжитиме в усіх областях. У центрі, на заході та півночі дрібний сніг почнеться ще вранці та з періодично йтиме до ночі. У східних та північних регіонах буде сніжити час від часу з меншою інтенсивністю опадів у порівнянні з іншою територією України. Удень температура повітря перебуватиме в межах -1–2 °С. однак через підвищену вологість відчуватиметься холодніше, тому не забувайте надягати шапку та рукавички. Уночі очікуються помірні морози. На заході України стовпчик термометра опуститься до -1-3 °С (у Чернівецькій та Житомирській областях - до -5 °С), у Харківській та Сумській областях - до -6–7 °С, у решті регіонів - до -4–5 °С.

Понеділок, 31 січня

Останній січневий день почнеться та закінчиться зі слабкими морозами майже в усіх областях, окрім південних. У західних та східних регіонах середньодобова температура буде -1–3 °С, а в північних та центральних близько -2–4 °С. Одеська, Херсонська та Миколаївська області прогріються до +2 °С. Дрібний сніг та дощ зі снігом будуть характерні для всіх регіонів, тому не забувайте парасольку при виході з дому.

Раніше "Апостроф" писав про погоду в лютому: бувало й до 39 градусів морозу.