RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Розстріл у Дніпрі: військовослужбовець розповіла про цькування у військовій частині Рябчука, відео

Екс-військовослужбовець військової частини 3021 Національної гвардії України у Дніпрі, в якій також служив Артем Рябчук, розповіла, з чим їй довелося зіткнутися під час служби.

Про це вона розповіла в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Олена Липовенко проходила службу у 2018-2019 роках – за її словами, у військовій частині панували тортури, цькування, тиск на військовослужбовців. Вона зазначає, що в частині гнобили навіть тих, хто відрізнявся розумом та досвідом, не мав шкідливих звичок, хотів досягти справедливості.

“Коли я захворіла, моє здоров'я добили ще сильніше. Командири не давали мені вихідних, не давали встановити стан свого здоров'я, кидали назад на військову службу, надягаючи бронежилет розміру шість – це 18 кілограмів. Коли я під час служби я знепритомніла, мої командири закрили мене в кабінеті і не випускали, сміючись з мене", - заявила Липовенко.

За словами екс-військовослужбовця, вона мала температуру 38-39 градусів, в неї відбулася внутрішня кровотеча, але вона виходила на службу. Крім того, вона розповіла, що їй не надавали нормальної медичної допомоги, а відправили до "знайомих" цивільних лікарів.

Олена Липовенко заявила – це стало можливим, бо військовослужбовці не знали своїх прав, а виконували накази командирів. Вона зазначає, що під час служби командири їй загрожували до розправи.

Як зазначає Липовенко, її все ж таки відпустили на лікування до Києва завдяки громадському резонансу навколо її історії.

Нагадаємо, у Дніпрі, 27 січня, 20-річний солдат термінової служби зі збройової кімнати забрав автомат і розстріляв своїх товаришів по службі.

Пізніше під час суду Артемій Рябчук заявив, що він шкодує про свої дії і попросив не відправляти його до в'язниці.