RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Великий калібр напоготові: ЗСУ провели артилерійські навчання біля Криму, відео

Поруч з окупованим Кримом бійці Збройних сил України проводили спеціальні артилерійські навчання із застосуванням гаубиць “Мста-Б”.

Про це повідомляє прес-служба Командування об’єднаних сил ЗСУ.

Як відомо, навчання проходили на полігоні у Херсонській області, під час яких військовослужбовці тренувалися наносити вогневе ураження по умовному противнику.

"У ході тренувань командири взводів управляють артилерійськими розрахунками на всіх етапах виконання бойового завдання, а саме в ході переміщення в район вогневих позицій, обладнання та підготовки позицій, наведення на цілі та залишення вогневих позицій", - цитує прес-служба командувача ОС ЗСУ Сергія Наєва.

Згідно з легендою навчань, український безпілотник помітив просування живої сили та броньованої техніки умовного противника в бік позицій наших військ. Оскільки відстань до цілей становила лише 20 км - військовослужбовці для знищення ворога застосували гаубиці "Мста-Б".

Ведення вогню по умовному противнику, як зазначив Наєв, коригувалося за допомогою операторів БПЛА. Підсумовуючи, командувач ОС ЗСУ запевнив, що українська розвідка пильно стежить за обстановкою в умовах можливого вторгнення армії РФ.

Раніше ми розповідали, що бійці ЗСУ провели навчання з використанням британських гранатометів NLAW.