RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Українців чекає різке зростання тарифів на інтернет: скільки доведеться платити

В Україні почали зростати тарифи на інтернет-послуги. Провайдери попереджають, що подорожчання буде й надалі. Причиною цьому слугує підвищення витрат на кабелі та енергоносії.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на GSMinfo.

Кабелі не виготовляють в Україні, тому при ввезенні необхідно сплачувати додаткове державне мито.

"Якщо ситуація не зміниться найближчим часом, то варто очікувати на чергове підвищення ціни на 20%", - вважає директор інтернет-провайдера NetAssint Максим Тульєв.

За його словами, пояснення такої ситуації просте: ринок інтернет-провайдерів - дуже конкурентне середовище. І єдине, що зараз можна зробити - перекласти 23,5% ціни на гаманці користувачів. У загальному очікується підвищення цін на інтернет та підключення близько на 20%.

Водночас експерти вважають, що є шанси на скасування мита на імпортні кабелі. Найможливіше виведення з номенклатури імпорту, який поширюються спеціальні митні правила. Це у більшій мірі стосується товарів, які не виробляють в Україні. Головна мета лобістів – не інтернет-кабелі, а величезний ринок силового кабелю, за який триває боротьба.

Раніше "Апостроф" писав про те, що з лютого жителів великих українських міст переведуть на постачальника останньої надії, через що суми в платіжках можуть вирости майже вп'ятеро.